« Gå tillbaka till mönsterlistan

 • teetee Tundra

  TubsockorTUN104

  Design: teetee / Anne Sneck
  Storlek: Dam, sockans omkrets (utan att arb sträcks) = ca 18 cm
  Garnåtgång: teetee Tundra, brun (302): 100 g, naturvit (100): 50 g, (50 g / 110 m, 70 % alpacka, 30 % polyamid)
  Stickor: Rundst och strumpst nr 4 eller enligt handlag.
  Virknål: nr 4
  Mönster: Stickas enligt förklaringen och diagrammet.
  Stickfasthet: 19 m i rätst = 10 cm.

  Lägg upp 75 m med restgarn och sticka några varv i slätst med rätsidan utåt. Byt till brun och fortsätt med rätst. Sticka 2 v med brun, 6 v med naturvit, 38 v med brun (= 9 cm), 6 v med naturvit, 2 v med brun.
  Sticka 2 v i slätst med rätsidan utåt med naturvit. Sticka sedan den 1:a m med naturvit och fortsätt med mönster enl diagr, de 2 sista m stickas med naturvit.
  När det har stickats 3 v med mönster enl diagr stickas det ytterligare 2 v i slätst med rätsidan utåt. Maska av med am från avigsidan.
  Sticka upp m längs uppläggningskanten (från det första v med brun) och avlägsna restgarnet. Sticka 2 v i slätst med rätsidan utåt med naturvit. Sticka de 3 v med mönster enl diagr och sedan 2 v i slätst med naturvit. Maska av med am från avigsidan.
  Vik sockan dubbelt så att mönstret kommer ovanpå foten och det bruna partiet mitt under foten. Sticka upp 44 m med brun till tårna (= 11 m/st).
  Tårna:
  Sticka 2 v i slätst med rätsidan utåt. Sedan minskas det så här: *Sticka 2 rm tills i slutet på varje st. Sticka 1 v utan minskn*, upprepa *-* tills det återstår 5 m på varje st. Nu upprepas minskn på varje v tills det återstår 1 m på varje st. Klipp tråden, dra tråden genom de resterande m och fäst tråden mot avigsidan på arb. Fäst alla resterande trådar.
  Sticka den andra sockan lika.
  Knytband:
  Virka 1 lm-band på ca 130 cm med 2 trådar brun. Vik bandet dubbelt och trä ändarna på bandet i kors genom det yttersta v (ovanför spetsen på trianglarna), börja från kanten på tårna. Virka ett likadant band till.

   TUN104R

  Framställning och kopiering av mönstret för kommersiellt bruk förbjuden.
  Tekstiiliteollisuus Oy  |  Tel. +358 (0)19 529 2100 |  tt@tekstiiliteollisuus.fiwww.teeteegarn.com

  Produktkod: TUN104