« Takaisin ohjeluetteloon

 • teetee Tundra

  Palmikkosukat

  Malli: Piia Maria Pekkanen
  Koko: 37/38 – 39/40 – 41/42, varren korkeus n. 23 cm, jalan pituus 23-25-27 cm
  Langanmenekki: teetee Tundra vedenvihreä (8726) 150-150-200 g, (50 g/ 112 m, 70% alpakka, 30% polyamidi)
  Puikot: sukkapuikot 3,5 tai käsialan mukaan
  Tiheys: 23 s=10 cm sileää oikeaa
  Mallineuleet: joustin: 1 oikein 1 nurin, sileä oikea: neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin, suljettuna neuleena kaikki kerrokset oikein, palmikkoneule: ruutupiirroksen mukaan, vahvennettu neule: 1. krs: *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *-* puikon loppuun. 2. krs: nosta 1 s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Toista 1.-2. kerroksia.

  Varsi
  Luo 60 s ja silmukat 3 puikolle, 20 kullekin. Neulo suljettuna neuleena 4 cm 1 o 1 n joustinta ja sitten palmikkoneuletta ruutupiirroksen mukaan. Kun olet neulonut ruutupiirroksen 50. krs:n loppuun, jaa silmukat uudelleen 4 puikolle, 15 s kullekin.

  Kantapää
  Jätä II ja III puikon s:t odottamaan ja neulo I ja IV puikoilla kantapää. Katkaise lanka. Neulo IV puikon alusta 1 krs o ja siirrä oikein neuloen I puikon s:t samalle puikolle. Neulo 30 krs vahvennettua neulosta. Jatka samaa vahvennettua neulosta ja aloita nyt kantapohjan kavennukset. Jaa silmukat kolmelle puikolle, 10 s kullekin. Neulo työn oikeasta reunasta kunnes 2. puikolla on 1 s jäljellä, tee ylivetokavenus ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo nurin kunnes 2. puikolla on 1 s jäljellä, neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo kunnes 2. puikolla on 1 s jäljellä, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskimmäisen puikon s:t pysyvät samana. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle I puikolle 5 s, ja IV puikolle 5 s.

  Kärki
  Poimi I puikolle oikein neuloen kantatilkun reunasta 15 s ja puikkojen välistä 1 s. Neulo II ja III puikoilla palmikkoneuletta ruutupiirroksen mukaan. Poimi IV puikolle puikkojen välistä 1 s ja kantalapun reunasta 15 s oikein neuloen. Neulo nyt koko kärjen matkalta I ja IV puikoilla sileää oikeaa ja II ja III puikoilla palmikkoneuletta. Kiilakavennukset: Neulo kunnes I puikon lopussa on 3 s, 2 o yht, 1 o. Neulo IV puikon alussa 1 o, ylivetokavennus. Toista tällaiset kavennukset samoissa kohdissa joka 2. krs kunnes molemmilla puikoilla on 13 s. =56 s koko työssä. Neulo kunnes ruutupiirroksen kärkikavennukset alkavat. Kärkikavennukset: siirrä II ja III puikoilta 1 s I ja IV puikoille. = 14 s kullakin puikolla. Jatka vielä palmikkoneuletta II ja III puikoilla ja I ja IV puikoilla sileää oikeaa ja kavenna samalla I ja III puikon lopussa 1 s neulomalla 2 o yht, sekä II ja IV puikon alussa 1 s neulomalla ylivetokavennuksen. Toista kavennukset samoissa kohdissa ensin joka 2. krs 2-3-4 kertaa ja sitten joka krs kunnes työssä on jäljellä 8 s. Vedä lanka s:n läpi, kiristä ja päätä hyvin.

  Mallin valmistus ja kopiointi kaupallisiin tarkoituksiin kielletty.
  Tekstiiliteollisuus Oy | Tel. +358 (0)19 529 2100 | tt@tekstiiliteollisuus.fi | www.tekstiiliteollisuus.fi

  Tuotekoodi: TUN111

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää