« Takaisin ohjeluetteloon

 • teetee Tundra

  Tundra söpöt nilkkurit

  Malli: Tekstiiliteolisuus Oy/ Niina Kaakkurivaara
  Lanka: teetee Tundra (70% villa, 30% polyamidi, 50 g = 100m)
  Menekki: 100 g kanerva (1778)
  Puikot: sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan
  Mallineuleet: sileäneule suljettuna: neulo oikein, pitsineule: neulo ruutupiirroksen mukaan.
  Tiheys: 23 s = 10 cm
  Muut tarvikkeet: 50 cm kaunista nauhaa.

  Kengän koko 38/39 42/43
  Sukan ympärys cm / silmukat s 24/50 26/60
  Kantalapun s:t ja krs:t 25 30
  Kantalapun reunoista poimittavat s:t 13 16
  Pohjan pituus ennen kärkikavennuksia 20 22
  Koko pohjan pituus cm 25 28


  Varsi
  Luo silmukat taulukon mukaan ja jaa s:t neljälle puikolle. Neulo 1. krs nurin ja neulo sitten 4 krs:ta pitsineuletta: 1. krs; *Neulo 3o, lk, 1o, lk, 3o, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 o yhteen, vedä nostettu s yhteen neulottujen yli*. Toista *_* krs loppuun. 2. krs: Neulo oikein. 3. krs: Neulo 4 o, * lk, 1o, lk, 3 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 o yhteen, vedä nostettu s yhteen neulottujen yli, neulo 3o. Toista *_* kunnes kerroksella on jäljellä 6 s, ota lk puikolle, 1o, lk, 3 o, nosta 1 s neulomatta, neulo kerroksen viimeinen s ja seuraavan kerroksen ensimmäinen s oikein yhteen, vedä nostettu s yhteen neulottujen yli. Neulo 1 krs oikein. Neulo 1 krs nurin, Neulo 4 krs:ta oikein. Jätä sitten 2.ja 3. puikon s:t odottamaan ja neulo kantalappu.

  Kantalappu
  Neulo 1. ja 4. puikon s:lla kantapää vahvistettuna (voit ottaa kaikki s:t yhdelle puikolle): Neulo 1. puikon s:t oikein, käännä työ ja aloita sitten vahvistettu neulos nurjalta: *Nosta 1 s neulomatta, neulo 1 n, * toista *_* krs loppuun, neulo viimeinen s aina nurin. Oikean puolen kerros: Nosta 1. s neulomatta, neulo loput s:t oikein. Neulo kantapäähän yhtä monta kerrosta, kuin kantapäässä on silmukoita.

  Kantapohja
  Jaa sitten seuraavalla oikean puolen krs:lla kantapään s:t kolmeen osaan suurin piirtein tasan siten, että vasemman puoleisen reunan s luku on parillinen (10s-10s)  ja oikeanpuoleisen reunan s-luku  (9s-9s) on 1 s vähemmän kuin vasemmanpuoleisella. Keskellä on 9  -11 silmukkaa. Jatka vahvistettua neuletta mutta kavenna seuraavasti: Neulo 18-20 s oikein, nosta 1 s neulomatta, neulo seuraava s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli (=ylivetokavennus). Käännä työ, nosta 1. s neulomatta, ja neulo vahvistettua neuletta, kunnes keskimmäisestä ryhmästä on jäljellä 1 s ja neulo se seuraavan s:n kanssa nurin yhteen. Käännä työ ja jatka kavennuksia kunnes reunojen kaikki s:t on kavennettu pois (keskellä on 9 – 11 s jäljellä).

  Kiilaosa
  Poimi sitten kantalapun molemmista reunoista ½:n kantapään silmukoita vastaava määrä + 1 s 1. ja 2. puikon sekä 3. ja 4. puikon välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein. Jatka kaikilla s:lla sileää neuletta. Kavenna kuitenkin kiilaa varten seuraavalla krs:lla 1. puikon lopussa neulomalla 2 s o yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus. Neulo kavennusten väliin aina yksi kerros enemmän välikerroksia. Toista kavennuksia, kunnes työssä on taas sama silmukkaluku, kuin ennen kantapäätä. Jatka sitten ilman kavennuksia kunnes sukka ylettää pikkuvarpaan kärkeen tai neulo cm:t taulukon mukaan.

  Kärkikavennukset
  Neulo 1. ja 3. puikon s:t oikein kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 s o yhteen 1 o. Neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus ja neulo loput s:t o. Neulo 3 välikerrosta, kavennuskerros, 2 välikerrosta, kavennuskerros, 1 välikerros, kavennuskerros ja jatka sitten kavennuksia joka krs kunnes puikoilla on jäljellä 10-8 s. Katkaise lanka, pujota se loppujen s:den läpi, kiristä ja päättele hyvin neulan avulla.

  Mallin valmistus ja kopiointi kaupallisiin tarkoituksiin kielletty.
  Tekstiiliteollisuus Oy | Tel. +358 (0)19 529 2100 | tt@tekstiiliteollisuus.fi | www.tekstiiliteollisuus.fi

  Tuotekoodi: TUN119

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää