« Gå tillbaka till mönsterlistan

 • teetee Big Wool

  Chunky rosa pläd

  Modell: Tekstiiliteollisuus Oy
  Storlek: 130 x 160 cm
  Garnåtgång: teetee Big Wool (500g ca. 20m, 100% ull) rosa (02) 4 kg
  Stickfasthet: 1,4 m/ 10 cm
  Stickor behövs inte, för pläden stickas med armarna. Vänd inte arbetet, utan sticka fram och tillbaka med armarna turvis från höger till vänster och från vänster till höger.

  Gör så här
  Börja med att göra den första maskan och lägg ytterligare upp 17 m runt höger arm = 18 m.
  Sticka därefter slätstickning så här:
  Varv 1 från höger till vänster: Ta garnet från nystanet i höger hand och dra den första maskan över, lyft den nya maskan över på vänster arm. Upprepa varvet ut.
  Varv 2 från vänster till höger: Ta garnet från nystanet i vänster hand och dra den första maskan över, lyft den nya maskan över på höger arm. Upprepa varvet ut.

  Tips: för att undvika vridna maskor, stick alltid in armen i den nya maskan från rätsidan till avigsidan.

  Upprepa varv 1 och 2 tills arb mäter 155 cm eller till önskad längd. Se till att du har tillräckligt med garn till avmaskning (ca 3 gånger arbetets bredd). Maska löst av så här: sticka 2 maskor rätt, dra den första maskan över den andra. Sticka 1 maska rätt, dra den föregående maskan över den stickade. Fortsätt lika, tills alla maskor har blivit avmaskade. Dra garnet genom den sista maskan, dra åt och fäst väl.

  Tips: För att göra garnbytet osynligt, lönar det sig att göra ca 50 cm av garnändarna tunnare, lägga dem bredvid varandra och sticka de tunnare ändarna tillsammans. Garnet är ospunnet och ju tätare man stickar, desto starkare blir stickytan. Stickar du lösare, går det åt mindre garn och pläden blir mjukare och fluffigare, men inte så hållbar.

  För skötsel av den tjocka ullpläden räcker oftast vädring i frisk uteluft och på vintern kan man även rengöra den i torr snö.

  Framställning och kopiering av mönstret för kommersiellt bruk förbjuden.
  Tekstiiliteollisuus Oy  |  Tel. +358 (0)19 529 2100 |  tt@tekstiiliteollisuus.fiwww.teeteegarn.com

  Produktkod: BIG004