« Takaisin ohjeluetteloon

 • Anteeksipyyntö pala 10

  ADALMINAN HELMI -peitto

  Malli: Tekstiiliteollisuus Oy/Soile Olmari
  10. pala Anteeksipyyntö

  Saadessaan helmen takaisin, Adalmina sai takaisin myös kaikki punaisen haltiattaren lahjat. Hän myös muisti, kuinka ilkeä hänen sisunsa oli ennen. Sen vuoksi hän lankesi isänsä ja äitinsä eteen ja pyysi heitä antamaan anteeksi entistä ylpeyttään. Hän talutti esille köyhän metsätorpan eukon, syleili häntä ja sanoi: ”Armelias on rikkaana köyhyydessänsä, vaan rikkaalla, jonka sydän on kova, on tarvetta ja puutetta kaikkien aarteittensa keskellä”.

  Tee kohosilmukat kevennettyinä. Langanmenekit, merkkien selitykset yms. tekniset tiedot löydät pääohjeesta (linkki)

  OHJE

  1) S: Virkkaa 4 kjs ja yhdistä ympyräksi ps:lla.

  2) S: Virkkaa ympyrään 12 ks.

  3) S: Virkkaa vielä ympyrään 12 ks toisen kerroksen päälle.

  4) S: Tee 12 kertaa 3 kjs:n lenkki ja kiinnitä lenkki ps:lla aina seuraavaan s:aan.

  5) P: Tee 3 pp:ään kl joka toisen kjs-ketjun takaa keskusympyrän ympäri ja niiden väleihin 4 kjs = 6 ppklusteria ja 6 kjs-lenkkiä.

     

  6) P: Tee jokaisen kl:n päälle 1 ks ja jokaisen kjs-ketjun ympäri 5 ks.

  7) V: Virkkaa kulma: Tee 2 p:ään kl, 3 kjs ja 2 p:ään kl samaan s:aan. Tee vielä 9 KTpuolip. Toista mallikertaa vielä kolme kertaa = 4 kulmaa ja joka sivulla 9 KTpuolip. Huomaa käyttää kaikki silmukat: kulma tehdään 2 KTpuolip:ään keskelle. 

    

  8) L: Virkkaa kulman kjs-lenkin ympäri 2 puolip, 3 kjs ja 2 puolip. Tee sitten 6 KTpuolip, 1 kolmen langankierron pp kerroksen 4 kjs-ketjun ympäri. Virkkaa vielä 5 KTpuolip. Mallikerta toistetaan joka sivulla = 4 kulmaa ja joka sivulla 11 KTpuolip.   

    

  9) S: Tee kulman kjs-lenkin ympäri 1 puolip, 1 neljän langankierron pp kerroksen 6 kulman kjs-ketjun ympäri ja 1 puolip kulman kjs-lenkin ympäri. Virkkaa sitten 8 KTpuolip, 1 KEpuolip pp:ään varren ympäri ja 7 KTpuolip. Mallikerta toistetaan joka sivulla = 4 kulmaa ja joka sivulla 15 KTpuolip ja 1 KEpuolip.

  10) P: Tee kulman pp:seen 3 p:ään kl, 3 kjs ja pp:ään vasemmalla puolella olevaan s:aan 3 p:ään kl, hy 1 s (vaikeasti havaittava). Virkkaa sitten 8 KTpuolip, 1 KEpuolip ja 8 KTpuolip. Mallikerta toistetaan joka sivulla = 4 kulmaa ja joka sivulla 16 KTpuolip ja 1 KEpuolip.

  11) V: Virkkaa kulman kjs-ketjun ympäri 1 pc, 3 kjs ja 1 pc. Tee sitten 2 kjs, hy 2 s ja tee 4 KTp, 2 kjs, hy 2 s, tee 4 p:ään kl eri silmukoihin, 2 kjs, hy 2 s. Tee vielä 4 KTp, 2 kjs, hy 2 s. Mallikerta toistetaan joka sivulla = 4 kulmaa ja joka sivulla 4 kjs-ketjua, 8 KTp ja 1 neljän p:ään kl.

  12) L: Virkkaa kulman kjs-ketjun ympäri 2 ks, 3 kjs ja 2 ks. Tee sitten pc:n keskelle 1 ks, kjs-ketjuun 2 ks, 4 KTks, kjs-ketjun ympäri 2 ks, kl:n päälle 1 KTks ja 2 ks kjs-ketjun ympäri. Tee vielä 4 KTks, 2 ks kjs-ketjun ympäri ja 1 ks pc:n keskelle. Mallikerta toistetaan joka sivulla = 4 kulmaa ja joka sivulla 2 ks pc:n keskellä, 8 ks kjs-ketjujen ympärillä ja 9 KTks.

  13) S: Virkkaa kulman kjs-ketjun ympäri 3 ks ja joka sivulle 23 ks.

  Mallin valmistus ja kopiointi kaupallisiin tarkoituksiin kielletty. 
  Tekstiiliteollisuus Oy | Tel. +358 (0)19 529 2100 | tt@tekstiiliteollisuus.fi | 
  www.tekstiiliteollisuus.fi

  Tuotekoodi: HEL178_10

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää