« Takaisin ohjeluetteloon

 • Palojen yhdistäminen ja reunus

  ADALMINAN HELMI -peitto

  Malli: Tekstiiliteollisuus Oy/Soile Olmari
  Palojen yhdistäminen ja reunus Adalminan päivänpaiste

  YHDISTÄMINEN

  Palat voi yhdistää ompelemalla mieluiten tylppäkärkisen neulan avulla (parsinneulakin käy). Silmukoiden takareunat voi ommella yhteen tai vuorotellen yhdistettävien palojen silmukkalenkkien keskeltä. Tai ompele niin kuin omasta mielestäsi hyvä tulee. Mallipeiton palat on ommeltu yhteen.

  Yhdistäminen silmukoiden takareunoista.
  Yhdistäminen silmukkalenkkien keskeltä.


  Voit myös virkata palat yhteen esimerkiksi piilosilmukoin nurjalta puolelta. Oman peittoni palat virkkasin yhteen.

  Yhdistäminen piilosilmukoin: oikea puoli. Yhdistäminen piilosilmukoin: nurja puoli.


  Palojen silmukkamäärä ei ole yksi yhteen johtuen keskuskuvioiden erilaisuudesta, mutta erot eivät ole suuria. Mikäli on tarpeen, muotoile palat ennen yhdistämistä pingottamalla ja/tai höyryttämällä niin, että sivut ovat yhtä pitkät ja kulmat yhdistyvät hyvin toisiinsa. Yhdistin mallipeitossa ensin neljä isoa palaa peräkkäin, sitten kahdeksan pientä palaa ja nämä rivit toisiinsa.


  REUNUS: ADALMINAN PÄIVÄNPAISTE

  Virkkaa reunus niillä väreillä, joita sinulla on eniten jäljellä. Ohjeessa on käytetty mallipeiton värejä.

  1) V: Virkkaa 2 nyppyä kulman keskimmäiseen ks:aan ja niiden väliin 3 kjs. Toista jokaisessa kulmassa.  Virkkaa sitten 2 kjs, hy 2 s, 1 nyppy.  Muista, että varsinaisen nypyn jälkeen tulee myös 1 kjs. Toista mallikertaa peiton ympäri.

    

  2) P: Virkkaa ks:ta peiton ympäri niin, että kulmiin tulee 3 ks, kjs-lenkkien ympäri aina 2 ks ja nypyn päälle 1 ks.

  3) S: Virkkaa kulman ensimmäisen nypyn yläosan ympäri 1 KEpuolip, sen jatkoksi 1 nirkkopuolip (= 5 kjs, yhdistä viimeinen kjs ps:lla 2. kjs:aan), 2 kjs, hy 1 s, tee 1 puolip kulman keskelle toisen kerroksen ympäri, 1 nirkkopuolip, 2 kjs, 1 KEpuolip kulman toisen nypyn yläosan ympäri. Virkkaa sitten 1 nirkkopuolip ja 2 kjs. Yhdistä ps:lla seuraavan nypyn päällä olevaan ks:aan. Hy välissä olevat muut silmukat.  Virkkaa sitten (1 nirkkopuolip, 2 kjs, 1 KEpuolip seuraavan nypyn yläosan ympäri, 1 nirkkopuolip, 2 kjs, yhdistä ps:lla seuraavan nypyn päällä olevaan ks:aan. Hy välissä olevat muut silmukat.). Toista suluissa olevaa mallikertaa joka sivulla. Tee muihin kulmiin niin, että malli etenee luontevasti. Voit lopettaa tähän tai tehdä vielä 4. kerros.

    
            
  4) V: Virkkaa 5 kjs edellisen kerroksen kulman keskelle (ens. kjs kulman ympäri).  Hy toisen kerroksen 2 s ja tee seuraavaan toisen kerroksen ks:aan 3 pp:ään klusteri ja sen päälle kolmen kjs:n nirkko. Tee sitten 5 kjs, hy 2 s ja tee ps edellisen kerroksen ps:n päälle. Tämän kokonaisuuden eteen jää aina kaksi (sinistä) nirkkokokonaisuutta.  Eli pystyt kjs-ketjut ja klusterit kiinnitetään punaisella virkattuun toiseen kerrokseen.  Jatka mallikertaa (5 kjs, kl, nirkko, 5 kjs) peiton ympäri. Tee muut kulmat niin, että malli toteutuu luontevasti.

       

  Sen pituinen se. Kiitos, kun virkkasit sadusta totta.

  Mallin valmistus ja kopiointi kaupallisiin tarkoituksiin kielletty. 
  Tekstiiliteollisuus Oy | Tel. +358 (0)19 529 2100 | tt@tekstiiliteollisuus.fi | 
  www.tekstiiliteollisuus.fi

  Tuotekoodi: HEL178_11

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää