« Takaisin ohjeluetteloon

 • Magic cast on -tekniikka

  Magic cast on –tekniikka

  Ohje:

  1. Laita pyöröpuikon puikko-osat vierekkäin ja kierrä lanka ylemmän puikon ympärille. Jätä reilu langanpää vasemman käden etusormen päälle ja kerästä tuleva lanka peukalon päälle. (Kuva 1)


  Kuva 1

  2. Kierrä langanpää alemman puikon ympäri puikon alta puikkojen väliin. Kierrä kerältä tuleva lanka ylemmän puikon ympäri takaa ylhäältä puikkojen väliin. Katso, että langat menevät ristiin puikkojen välissä. (Kuva 2 ja 3)

    
  Kuva 2 ja 3

  3. Jatka silmukoiden luomista, kunnes kummallakin puikolla on 12 (koko 38/39) silmukkaa. Vinkki: Luominen on helpointa siten että pidät käden ja langat paikallaan kuvan osoittamalla tavalla ja liikuttelet puikkoparia kiertäen langan ohjeen mukaan puikkojen ympäri. (Kuva 4)


  Kuva 4

  4. Käännä puikot neulomisasentoon ja siirrä alemman puikon silmukat kaapelille.  Tarkista että kerältä tuleva lanka menee kuvan osoittamalla tavalla ristiin langan toisen pään kanssa. (Kuva 5)


  Kuva 5

  5. Neulo ylemmän puikon silmukat oikein.

  6. Käännä puikot taas neulomisasentoon ja siirrä jo neulotut silmukat kaapelille. Ota toisen puolen aloitussilmukat puikolle ja neulo ne kiertäen oikein eli silmukan takareunasta. (Kuva 6)


  Kuva 6

  7. Jatka neulomista ja tee lisäykset puikon alussa ja lopussa yhden silmukan päässä reunasta joka toinen kerros. Jatka lisäyksiä, kunnes työssä on tarvittava määrä silmukoita. (Kuva 7)


  Kuva 7

  8. Sukan kärki oikealta ja nurjalta puolelta katsottuna. (Kuva 8 ja 9)

    
  Kuva 8 ja 9


  Mallin valmistus ja kopiointi kaupallisiin tarkoituksiin kielletty.

  Tekstiiliteollisuus Oy | Tel. +358 (0)19 529 2100 | tt@tekstiiliteollisuus.fi | www.tekstiiliteollisuus.fi

  Tuotekoodi: RAIXXX

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää